Hírek

LÁTOGATÁSI TILALOM RÉSZLEGES FELOLDÁSA

Ikt.sz.: 93/2020

Intézményvezetői tájékoztatás

a teljes látogatási tilalom részleges feloldásáról

Az Országos Tisztifőorvos a Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményében, a 2020. 03. 08. napján kelt, 13305-8/EÜIG iktatószámú határozatával, visszavonásig, látogatási tilalmat rendelt el. Ezen határozatot az Országos Tisztifőorvos 2020. 06. 03. napjával a 13305-54/2020/EÜIG határozatával módosította. A Népegészségügyi Központ megnevezett határozatával összhangban Intézményünk Fenntartója, a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Iroda Fenntartói utasításban (BELSŐ/67/2020.) rögzítette a látogatási, csomagfogadási és felvételi intézkedésre vonatkozó szabályokat.

A fent megnevezett előírások betartásával a Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon látogatási, csomagfogadási és felvételi eljárásrendje az alábbiak szerint módosul.

A látogatási tilalom az alábbi megkötésekkel részlegesen feloldásra kerül intézményünk székhely- és telephelyintézményében egyaránt.

 1. Látogatási rend:

Tájékoztatjuk önöket, hogy a Házirendben szabályozott látogatási és kapcsolattartási rend helyett a most közzétett „Látogatási rend” az irányadó.

1, Látogatási idő:

hétköznap (H-P):

                                                           1. sáv: 09:30-10:00

                                                           2. sáv: 10:30-11:00

                                                           3. sáv: 13:30-14:00

                                                           4. sáv: 14:30-15:00

 

Minden hónap első vasárnapi napja:

                                                           1. sáv: 09:30-10:00

                                                           2. sáv: 10:30-11:00

                                                           3. sáv: 13:30-14:00

                                                           4. sáv: 14:30-15:00

 

Egy látogatási sávban maximált látogatások száma:

                                                           Bercsényi u. 5.:           3 ellátott fogadhat látogatót

                                                           Batthyány u. 15.:        2 ellátott fogadhat látogatót

 

A bíróság, a kormányhivatal illetve a területi gyermekvédelmi szakszolgálat által szabályozott látogatás az érvényben lévő határozatban foglaltak szerint történhet. Ebben az esetben is szükséges az előre történő regisztráció.

 

2, A látogatáshoz előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Időpont egyeztetés: hétköznap (H-P) 8.30 és 15.30 óra között

Időpont egyeztetés az alábbi csatornákon keresztül történhet:

06 30 308 0249

06 53 310 653

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A látogatást minden esetben meg kell előznie időpont egyeztetésnek.

Látogatási időpont foglalást legkésőbb 1 nappal a látogatás előtt van módunkban regisztrálni. Amennyiben a hozzátartozó által megjelölt időpont már foglalt, úgy arra az időpontra újabb regisztrációt nem tudunk rögzíteni.

 

Bejelentés nélküli látogatók fogadására nincs lehetőség.

 

3, A látogatók érkezése/érkeztetése:

Bercsényi u. 5.: Az intézményben történő belépés csak a főbejáraton, az irodán (Bercsényi u. 5.) keresztül történhet. A belépést követően sor kerül a későbbiekben részletezett adminisztrációs és higiénés tevékenységre.

 

Batthyány u. 15.: Az intézménybe történő belépés a telephelyintézmény bejáratán keresztül történik. A belépést követően sor kerül a későbbiekben részletezett adminisztrációs és higiénés tevékenységre.

 

4, A látogatók fogadása:

 • A látogatás maximális időtartama 30 perc, amely minden esetben igazodik a kialakított látogatási sávhoz.
 • Egy ellátott egy időben, életkori megkötés nélkül maximum három látogatót fogadhat.
 • A látogatásnál 2 méteres személyközi távolság tartása kötelező a lakók, a látogatók és a dolgozók között egyaránt. A látogatás céljából érkező hozzátartozóknak is az egymástól 2 méter távolság tartása szükséges.
 • Intézményünkben csak egészséges személy látogathatja hozzátartozóját. Erről a belépés során az intézményben rendszeresített formanyomtatványon (Egészségi állapotra vonatkozó nyilatkozat) nyilatkozni szükséges, valamint ennek valóságtartalmát aláírással igazolni kell.
 • A belépés során távoli mérésre alkalmas testhőmérséklet mérő eszközzel testhőmérséklet mérés történik, a mérés ténye és a mért testhőmérséklet regisztrálásra kerül.
 • A belépés során és az intézményben való tartózkodás alkalmával az intézményben rendszersített vírusölő hatású kézfertőtlenítő használata kötelező.
 • Szájmaszkot a látogatás teljes időtartama alatt (belépéstől kilépésig) viselnie kell a látogatónak. Kérjük, hogy saját szájmaszkról minden látogató magának gondoskodjon.
 • A látogatók kizárólag az intézmény irodáján lévő (2700 Cegléd, Bercsényi u. 5.) látogatói illemhelységet használhatják. A Batthyány utcai telephelyen a látogatók számára illemhely használati lehetőséget nem tudunk biztosítani.

A látogatásra kialakított hely:

Bercsényi u. 5.

 • az intézmény épületének teraszán, erre a célra fenntartott, fedett helyen kerül megszervezésre, amennyiben az időjárás ezt nem teszi lehetővé úgy a higiénés előírások maximális betartása mellett az intézményi aulában lehetséges a látogatás
 • amennyiben a lakó egyágyas szobában és/vagy elkülönített lakrészben lakik, úgy a látogatás történhet a szobában

Batthyány u. 15.

 • az intézmény udvarán, kialakított, erre a célra fenntartott, fedett helyen kerül megszervezésre, amennyiben az időjárás ezt nem teszi lehetővé úgy a higiénés előírások maximális betartása mellett az intézmény elkülönített részén lehetséges a látogatás
 • amennyiben a lakó egyágyas szobában és/vagy elkülönített lakrészben lakik, úgy a látogatás történhet a szobában

 

 • Épületen belüli látogatásra csak külön a lakó egészségi állapotára figyelemmel, intézményvezetői méltányossági engedéllyel van lehetőség. Az intézményen belüli látogatás esetén maszk, fejháló, köpeny, lábzsák és latex kesztyű használata kötelező.

 

 1. Csomagfogadásra vonatkozó előírás
 • Az intézményben a lakók kaphatnak csomagot
 • Csomag átadására az intézmény irodáján van lehetőség hétköznap (H-P) 8.30-15.30.
 • A behozott csomagokra vonatkozó külön előírás:
  • a csomagra írják rá azon ellátott nevét, akinek hozták
  • a csomag használati tárgyakat és élelmiszert egyaránt tartalmazhat
  • a csomagok csak olyan élelmiszereket tartalmazzanak amelyek nem romlandók, a romlandó és vagy lejárt szavatosságú ételt az intézmény nem tudja átadni az ellátott részére
  • a csomagolás lehetőség szerint fertőtleníthető legyen
  • az átvett csomagot az intézmény 48 órán keresztül elkülöníti, és csak ezután adja át az ellátásban részesülő lakó részére

 

 1. A felvételi eljárás rendje:
 • Saját/hozzátartozója otthonából
  • 4 napnál nem régebbi 1 db negatív PCR teszt
 • Egészségügyi intézményből
  • negatív PCR teszt

 

Tájékoztatom önöket, hogy a látogatási tilalom részleges feloldása mellett ellátottjaink részére a kijárási tilalom további intézkedésig változatlanul érvényben van. Amennyiben a hozzátartozó a kijárási korlátozás alatt hazaviszi az ellátottat, úgy abban az esetben a kijárási korlátozás feloldásáig az ellátott nem hozható vissza az intézménybe. Ezen szabály alól méltányossági esetben az intézményvezető külön engedélyben eltérhet. Ebben az esetben szükséges egy 4 napnál nem régebbi 1 db negatív PCR teszt.

 

A módosítások életbe lépésének ideje: 2020. június 08.

 

Az intézményvezető tájékoztatóban foglaltak megszegése, szándékos figyelmen kívül hagyása a látogatások korlátozását, súlyos esetben az intézményi jogviszony megszűnését vonhatja maga után.

Intézményünk fenntartója, vezetése és valamennyi munkatársa nevében szeretettel köszönöm a hozzátartozók látogatási tilalom ideje alatti együttműködését, és a bevezetésre került szabályok betartását.

Örömteli és boldog találkozást kívánok szeretteik körében!

Cegléd, 2020. június 08.

                                                                                              Birinyi Márk

                                                                                           intézményvezető