Eseményeink

Munkatársaink év végéje

"Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát, szalmát; az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja kipróbálni."

1 Korinthus 3;12-13

Otthonunk vezetősége nagy hangsúlyt fektet egy jól együttműködő, megfelelő munkatársi közösség kialakítására, így az év vége, akárcsak az itt élőknek, a kollégáink számára is hasonlóan tartalmas volt.

Ősszel két turnusban kaptunk lehetőséget, hogy ellátogathassunk és jobban megismerhessük a Biblia bölcsőjeként is emlegetett Vizsoly, Gönc környékét.

A Reformáció 500 évében, mint református intézmény, keresve sem találhattunk volna jobb úticélt, és persze hasznosabb alkalmat sem a csapatépítésre.

Ez folytatódott októberben, amikor tanulmányi útként, a Nemzeti Múzeumban nézhettük meg az Ige-idők, a Reformáció 500 éve elnevezésű kiállítást, ami után végre ellátogathattunk a Nem Adom Fel Kávézó és Étterembe is. Tartalmas, élménydús nap volt minden tekintetben.

Novemberben pedig elérkezett a Szociális Munka napja, így a szokásokat megtartva, idén is közös, munkatársi vacsorával ünnepeltünk.

Ebből az alkalomból, a finom vacsorán és a közösen tölthető estén felül, hűség- és egyéb jutalmakat is kapnak a kollégák.

Decemberben pedig elmélyüléssel indulunk az évvégi hajrának, hiszen az evangelizációs hétnek köszönhetően, egy héten keresztül, minden délután alkalmunk nyílt a lelki táplálékra, minden nap más-más, az ország különböző településeiről érkező lelkészek szolgáltainak köszönhetően.

Intézményi lelkészünknek pedig az első családi napunkat köszönhetjük, mely szintén az advent jegyében telt.

  

Ezen a napon a kollégák és családtagjaik voltak hivatalosak az eseményre, ahol egy rövid Istentisztelettel indítottuk a napot, mielőtt az ötletesebbnél-ötletesebb kézműves munkába fogtunk volna. Nagyon jó hangulatban telt a nap, ami egy finom ebéddel zárult. Reménykedünk a mihamarabbi folytatásban.

A tevékeny hétköznapok pedig, az eddigiekhez hasonlóan, most is a közös Karácsonyi vacsorával zárult, ahol alkalmunk van értékelni az elmúlt egy évet, és ahol oldottabb, talán meghittebb hangulatban, egy asztalnál ülve kívánhatunk a másiknak békés ünnepeket.