Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Történetünk

Rövid történetünk...

A Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthona Közép-Európa legnagyobb református temploma mellett található. 
 
Az intézmény jogelődjének alapításának éve 1947
Az intézmény fenntartója Magyarországi Református Egyház Zsinata
Férőhelyek száma 85
Intézményünket 1947-ben alapították, mint a hadiárvák gondozására szolgáló árvaházat. 1951-ben az akkori államhatalom döntése értelmében fogyatékos gyermekek otthonaként működhetett tovább.
1997-98-ban jelentős átalakítás történt, ezt követően alakult ki az otthon végleges formája. Jelenleg 85 közép- és súlyos fokban testi és értelmi sérült gondozottak számára biztosítanak bentlakásos elhelyezést.
2003 őszén újabb telephelyen, a Batthyány u.15. szám alatt önálló egységként kertes ház került átadásra felnőtt korú női lakóink számára.

Az intézményen belüli hitélet a mindennapok teljességét felöleli. A mentálhigiénés ellátást- csoportosan és személyre szabottan- lelkész végzi.
Az otthon rendszeresen szervez rendezvényeket, programokat gondozottjaik számára, nyáron üdülésre viszik a gyermekeket. 

Minden évben megrendezésre kerül a Mikulásváró Ünnepség, a Karácsonyi Ünnepség,a Farsangi mulatság, és a Gyermeknap melyekre színes műsorral készülnek a gyerekek pedagógusaik segítségével. Más intézmények által szervezett rendezvényeken rendszeresen részt vesznek az otthon kis lakói (Csillagpont- Református Egyház által szervezett ifjúsági találkozó).

A tetőtérben kialakított konferenciaterem lehetőséget nyújt istentiszteletek és különböző képzési célú programok és egyházi összejövetelek megrendezésére.