Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

Madarak és fák napja

A több, mint 100 éves madarak és fák napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse, de legalább felhívja a figyelmet a minket körülvevő élővilágra. Időpontja a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e.

Idén Otthonunkban 2018 május 11-én emlékeztünk meg e jeles napról.

Hogy ne csak beszéljünk róla, kivonultunk egy közeli zöldellő parkba, ahol a természet lágy ölén frissítettük tudományunkat a természettel kapcsolatban. A program főszervezője, Pop Carmen, terápiás munkatársunk különböző játékos feladatokkal igyekezett érthetővé tenni a nap lényegét gondozottaink számára. Nem csak beszélgettünk, meg is érintettük környezetünket, találós kérdésekkel tornáztattuk az elmét és sok más kreatív módon tanulhattak azon a délutánon is.

  

"Azután ezt mondta Isten: Növesszen a föld növényeket: füvet, amely magvakat hoz, gyümölcsfát, amely fajtájának megfelelő gyümölcsöt terem, amelyben magva lesz a földön. És úgy történt. Hajtott tehát a föld növényeket: füvet, amely fajtájának megfelelő magvakat hoz, és gyümölcstermő fát, amelynek ugyancsak fajtájának megfelelő magva van. És látta Isten, hogy ez jó. ... "Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt.  És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek meg a tenger vizét; a madár is sokasodjék a földön!"

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 1:11-12, 20-22.