Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

Bibliai hét

2018. 07. 16 – 20-ig Intézményünkben először tartottunk a Batthyány utcai telephelyen Bibliai-hetet gondozottaink részére!

Minden reggel énektanulással, Bibliai történettel indítottuk a napot, majd figyelve a testünk fizikai állapotára, átmozgatás következett. A délelőtt folyamán még a történet feldolgozásával foglalkoztunk. Ebéd után, mesehallgatás közben pihenhettek, majd kézműveskedtünk. Ezúton is köszönöm szépen a beosztás szerint bent lévő kollégáknak a nyitottságát, pozitív hozzáállását. A mentálhigiénés csoport segítségét, önkénteseinknek pedig az áldozatkészségüket!

  

Hétfő:

Dániel Babilonba kerül, ahol Istennek engedelmeskedve utasították vissza a királyi étkeket. Isten megáldotta őket. Értelembe, fizikai előrehaladásban sokkal ügyesebbek voltak, mint más népből való társaik. 

 

Kedd:

A király rossz álmát Isten segítségével Dániel tudta egyedül megmondani, és megfejteni annak jelentését. A nagy király után az utódai egyre kevesebb sikerrel vezetik majd a népet. Végül Isten ítelete következtében pusztulás vár a babiloni népre.

 

Szerda:

Hatalmas szobrot állítatott Nebukadneccar király, ami előtt mindenkinek le kellett borulnia és imádnia kellett. Dániel 3 barátja erre nem volt hajlandó, hiszen csak az Istent lehet imádni! Büntetésként a király égő kemencébe vettette az ifjakat. Isten megmentette őket, épségben léptek ki a kemence ajtaján. Az Úr ezen tette Istenimádásra késztette a királyt.

 

Csütörtök:

Darius király tivornyát rendezett a palotájában, melyre előhozatta az Istennek szentelt edényeket is! Isten soha nem hagyja bűntetés nélkül, ha a szent dolgokat valaki szentségtelen dolgokra használja! Hirtelen egy kéz jelent meg, mely üzenetet írt a királynak a falra. Dániel tolmácsolta az írást: megmérettél, kevésnek találtattál. Ítéletet tartott Isten a király felett.

 

Péntek:

Talán Dániel próféta életének legismertebb történetével ismerkedtek meg a gondozottak: Isten kimentette Dánielt az oroszlánok verméből. Hite miatt került oda, hiszen a királyi parancsnak ellenszegülve imádkozott Istenhez, így büntetésből az oroszlánok vermébe dobták. A király barátjaként tisztelte, szerette Dánielt, így éjszaka aggódva lépett a veremhez, és látta, Isten ismét milyen csodát tett. Dániel a szelíd oroszlánok között várta a reggelt.