Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

EGYÜTT-EGYMÁSÉRT

A múlt héten, május 25-26-án, Sajósenyén jártunk, az Együtt-Egymásért, Fogyatékkal élők fesztiválján, melyet a „FÉSZEK” Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthon szervezett.

Ez egy olyan programsorozat, melyet két évente rendszeresen megrendeznek, több száz fogyatékos fiatal szórakoztatására. A meghívóból idézve: "Célunk, hogy a fogyatékkal élők és családjaik, segítőik, érdeklődők számára két örömteli napot szervezzünk. Szeretnénk megmutatni, hogy az Istentől kapott szeretet hogyan formál egy közösséggé embereket, bárhonnan is jöttek. Fel szeretnénk mutatni sérült embertársaink értékeit. Érzékennyé szeretnénk tenni a társadalmat a fogyatékkal élők felé." (Kövér Imre, int.vez.)

 fent írtakon túl pedig idén a Havadtői Árvaháznak is gyűjtöttek a szervezők, hogy a mélyszegénységben élők mindennapjait valamelyest megkönnyíthessék.

Érkezésünkkor, ahogyan korábban is, most is nagy szeretettel és kifogástalan szervezettséggel fogadtak bennünket. A frissítők után Zán Fábián Sándor, kárpátaljai református püspök úr áhítatával köszöntük meg a hosszú, balesetmentes utat, valamint kértünk áldást az előttünk álló másfél napra.

A délelőtt folyamán, az érkező intézmények lakói, dolgozói birtokolták a színpadot és szórakoztattak minket. Mi a második napon léptünk fel kis táncos műsorunkkal.

A rendezvény ideje alatt volt lehetőségünk kisvonatozásra és állatsimogatásra is. A teaházban, különleges teák kóstolására volt lehetőségünk, amivel éltünk is, miközben popcornt ropogtathattunk, vagy vattacukrot, kürtöskalácsot ízlelgethettünk. Meglepetésként még veterán autókat is megcsodálhattunk.

A piactéren idén nem csak nézelődtünk, hanem bizony mi is kiállítottuk kézműves szappanjainkat, fürdőgolyóinkat. Szerencsére nagy sikert arattak a termékek, sokan érdeklődtek és a látogatóknak, kolléganőnk segítségével, volt lehetőségük belekóstolni a fürdőgolyó készítés rejtelmeibe is.

Este a Contonental Singers és az elmaradhatatlan lézershow után hajtottuk álomra a fejünket a helyi Fiatalok házában. Ahogyan a szállásra, úgy az étkezésre sem lehet panaszunk a két nap folyamán, hiszen minden a rendelkezésünkre állt, a meleg vendégszeretettel együtt.

A második napon Pásztor Dániel, püspökhelyettessel imádkoztunk egy szép napért, nem hiába, hiszen verőfényes napsütés kísérte végig az eseményeket. A szórakoztató műsorok, a finom ebéd, egy kis állatsimogatás után, balesetmentesen érkeztünk haza.

Bár fáradtak voltunk, lelkünk feltöltődött az ott gyűjtött élményekkel és hálásak voltunk, hogy egy ilyen jól szervezett, vidám programmal indíthattuk a nyarat.

http://www.mediaklikk.hu/video/reformatus-riportok-2017-06-04-i-adas/

http://reformatus.hu/mutat/13777/

http://indafoto.hu/Feszek/image/25201017-357eecc0/757523