Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

GYERMEKNAP - 2017. június 20.

 2017. június 20.-án nagyszabású Gyermeknapot tartottunk Otthonunkban.

Ezúttal rendhagyó rendezvényt hívtunk életre, hiszen eddig az érkező vendég intézmények műsoraival telt a délelőtt, most viszont szórakozásra, kikapcsolódásra buzdítottuk vendégeinket, így színes programokat állítottunk színpadra.

 

A nap, Birinyi Márk, az intézmény vezetőjének köszöntőjével indult, majd Bereczky Örs, nagytiszteletű úr áhítatán hívott minket közös éneklésre, amit a lakók és felkészítőik zenés, verses műsora követett.

Az ország több pontjáról érkeztek hozzánk, így Nyíregyháza, Tiszafüred, Sajósenye, Őrbottyán, Abony, Nagykőrös, Kiskunhalas és Baja intézményei is képviseltették magukat, a helyi Losontzi István EGYMI tanulói és a Támogató Szolgálat gondozottjai mellett. Továbbá külön tisztelettel vettük, hogy elfogadták a meghívásunkat a szülők, a gyámok, gondnokok, Hegedűs Ágota, alpolgármester asszony és a Cegléd Városi Televízió is. Nagy örömünkre szolgált, és ezúttal is hálásan köszönjük, hogy amellett, hogy megjelentek, újabb adományban részesített bennünket a Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapata, valamint az Infineon Technologies Cegléd Kft. és Infineon Technologies Bipolaris Kft. két képviselője, Deákné Darányi Krisztina és Kászonyi Péter is. Továbbá a kiskunhalasi Ékes Kapu Református Otthon dolgozóitól, lakóitól kapott, szépen megmunkált madárodukkal is gazdagodott Otthonunk egyébként is barátságos, szép udvara. A rendezvényünk főtámogatója pedig az "AGAPE" Ceglédi Református Gyermekotthon Alapítványa volt.

     

Az örömteli pillanatokat csak fokozta a nap első fellépője, a Buborék Együttes koncertje. Percek alatt felpezsdítették a hangulatot és táncra hívták a nézőközönséget, miközben együtt énekeltük vidám dalaikat. Ezt követően, pihenésképp terápiás kutyabemutatót láthattunk, Auvalszky Kata vezetésével, majd mindenkori bűvészünk, Kőhalmi Ferenc varázsolt el minket, kedves, vicces, zenés műsorával. A délelőtti programot a kiskunhalasi Ékes Együttes népzenei műsora zárta.

         

Az ebédet követően mindenki vendégünk volt pár gombóc fagyira, hogy a nagy hőségben lehűthesse a hideg desszert, illetve dolgozóink által készített finom sütikből lakmározhattak még a résztvevők. Sziesztaként pedig az intézmény gondozónője, Szanyi Lajosné, Ica vezetésével bárki kipróbálhatta a mediballt is.

Ezt követően a délután már ismét a szórakoztatás, szórakozás jegyében telt, hiszen a színpadként használt teraszunkat Nudli bohóc vette birtokba, aki megnevetette, majd popcornnal kínálta a nézőket, miközben volt lehetőség arcfestére és csillámtetoválásra is.

      

A nap folyamán végig tombola*, büfé és bazár várta és szolgálta a látogatók kényelmét.

Zárásként pedig keresve sem találhattunk volna jobb programot, mint a keresztyén könnyűzene egyik legismertebb alakjának, Pintér Bélának koncertjét. 

      

Dalait a többség kívülről ismeri, így végigénekelve és -táncolva az egy órát, kellemesen elfáradva, felemelő élményekkel, mosolyogva búcsúztunk egymástól. 

 

*A tombola és a rendezvény további támogatói: Amazon Fehérnemű Üzlet, Aquanita, Ági Csemege, Borvidékek Szaküzlet, Carina fehérnemű, Creme Cafe, Harmónia Hanni Bt., Homecare 2002 Egészségügyi és Szolgáltató Bt., Ibolya Ajándék Lakberendezés Üzlet, Kamuflázs, Kenny Kisállat Kereskedés, Király Zoltán e.v., Klément Családi Borászat, Kleopátra Ékszerüzlet, Kreatív Hobbi, Lápa Bt., M&K Ékszer- és Óra Kereskedés, Német és Társa Bt., Pálinkás Éva, fényképész, PIKPENTA Kft. Papírbolt, Poppy lingerie, Cegléd, Reneszánsz Virágüzlet, Sziluett Divat, Tortacentrum Bt., TULIP Kft., Viktória Fehérnemű, Violet Bizsu, ZöldHázak Fagyizó.