Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

Re:formálj! - Csillagpont 2017

Az idén hatalmas élményben volt része lakóinknak, gondozottjainknak, munkatársainknak, hiszen lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a két évente megrendezésre kerülő Református Ifjúsági Találkozón, a Csillagponton.

"A Csillagpont minden alkalommal több ezer 14-35 éves fiatalt vonz, mert többet kínál az egyszerű fesztiváloknál: a Csillagpont egyben lelki alkalom is, ahol tényleg feltöltekezhetsz. A Csillagpont azért felejthetetlen élmény, mert nyári ifjúsági eseményként nemcsak igényes kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál, hanem egyben találkozási pont is, ahol résztvevőkként együtt gondolkodhatunk a világról, közös értékeinkről, Istenről." (csillag.reformatus.hu)

Mi abszolút éltünk a Csillagpont által nyújtott lehetőségekkel. Olyan programokon vehettünk részt, olyan alkalmakat, pillanatokat élhettünk át, amire a hétköznapokban nincs lehetősége a lakóknak. A szervezők és a résztvevők is segítőkészek voltak a fogyatékossággal élőkkel szemben, így alkalmazkodva, zavartalanul, fennakadások nélkül élvezhette mindenki az ott töltött öt napot. 

Részt vettünk a nyitó, a záró, a reggeli és esti áhítatokon, számos előadáson, színes programokon, melyek keretében többek között a hortobágyi madárkórházba is ellátogathattak "fesztiválozóink". Minden nap volt kiscsoportos foglalkozás is, ahol alkalom nyílt közös éneklésekre, mélyebb témák megbeszélésre, ami az- vagy előző nap felmerült a tagokban. Az esti koncertek, táncházak csak fokozták a vidám perceket.

         

Az öt nap alatt összesen 10 lakónk és 5 dolgozónk fordult meg a rendezvényen, ahonnan kivétel nélkül mindenki feltöltekezve érkezett haza, így határozottan sikeresnek mondható az első Csillagpont-élmény.