Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

"Menő Reformáció" - mobil vándorkiállítás

2017 októberében indult országjáró útjára a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása, a „Menő reformáció”, amely kifejezetten erre a célra átalakított, alacsony padlós, mintegy 17 méter hosszú csuklós buszban kapott helyet.

   

A teljesen átalakított busz fő célja, hogy az egész országot végigjárva, a kisebb települések lakóihoz is eljuttassa a reformáció történetét és értékeit, így jutott el hozzánk is október 24-én Ceglédre, ahol mint mindenhol, itt is egy egész napot parkolt a busz.

A kiállítás elsősorban arról szól, hogy mit jelent számunkra ma a reformáció, amelyet a lelkiség, az anyanyelv, a tanulás, a család, a kép (vizualitás), gazdaság és vita (közélet, politika) témái köré fűzve mutat be, interaktív játékokkal, digitális alkalmazásokkal, valamint önmagukon túlmutató kiállítási tárgyakkal és installációkkal hozza közelebb a félezer éve útjára indult, és azóta a mindennapjainkba beépült vallási megújulási mozgalom értékeit.

(Forrás: http://reformacio2017.hu/reformacio-busz/)

      

A kiállításra látogatott csoportunk minden tagja rendkívüli módon élvezte ezt a nem mindennapi színes, kultúrális és szórakoztató, lehetőséget.