Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

Kiállításon jártunk - 2018. május 18.

1977-ben egy moszkvai konferencián a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa úgy határozott, hogy május 18 legyen a Múzeumok Nemzetközi napja. 

Ennek tiszteletére, látogatást tettünk a Ceglédi Galériában, ahol a Festett Mesék elnevezésű tárlat volt ez alkalommal látható.

"Igazi mesevilág elevenedett meg a Kossuth Művelődési Központ galériájában. Harminc népi konyha kicsinyített mását láthatják az érdeklődők. A kis házakban pedig textilbabákat. A különleges tárlat segítségével bebarangolhatjuk a Tolnai hegyhát, a Völgység és Sárköz vidékének falvait." - olvasható a Ceglédi Városi Televízió honlapján, ahol így folytatódik az cikk: "Szemet gyönyörködtető alkotással telt meg a Ceglédi Galéria. A festett bútorzatú babaházak által időutazásra indulhatunk. Harminc népi konyha kicsinyített mását láthatja a közönség. Az alkotó, Ament Éva, népi iparművész több mint 25 éve foglalkozik bútorfestéssel, a babaházak készítése azonban később jött az életébe." 

   

A kiállítás még mesésebb jellegét Szegedi Anna bábkészítő textilbabái fokozták.

   

A kiállítás alkalmával volt szerencsénk kipróbálni az alkotó egy játékát, melyet szintén saját kezűleg készített, így minden darabja teljesen egyedi és gyönyörű. A játék neve Pandúros, melynek szabályai nagyban hasonlítanak a mindenki által ismert malom játékhoz, csak ez kisebb táblán és kevesebb bábuval játszandó páros játék. Lakóink élvezettel rakosgatták bábuikat.