Molnár Mária

Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthon

Get Adobe Flash player

Eseményeink

Környezetvédelmi világnap - 2018

"1972-ben június 5-én nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája. A Nyilatkozat az irányelvekről című okmányban szerepel: „Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.” A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAPpá nyilvánította." - írja a jelesnapok.oszk.hu

Mi is szerettünk volna megemlékezni erről és feleleveníteni minden eddigi ismeretünket a környezetvédelemmel kapcsolatban és persze tenni egy kicsit környezetünk szebbé, jobbá, tisztábbá tételében. 

 

A délelőtt folyamán elméletben erősítettük kicsit a tudásunkat a téma kapcsán, Birinyi-Kothencz Júlia, terápiás munkatárs vezetésével, délután pedig cselekedetekre fordítottuk a délelőtti anyagot. Pop Carmen, szintén terápiás munkatárs ötleteként, kivonultunk a város egyik központi terére és gumikesztyűt húzva, elkezdtük megtisztítani a teret, felszedni az eldobált szemetet, csikkeket, stb.

A tartalmas délutánt, kellemes fagyizással zártuk a nyáridéző melegben, lakóink kitörő örömére, akik kivétel nélkül mindannyian megérdemelték a nap folyamán nyújtott teljesítményükért cserébe.